Lichaamswerk voor honden

Shiatsu is een complementaire behandelingsmethode met een holistische visie, en zodoende gericht op het helen van het geheel van lichaam en geest. Deze techniek van lichaamstherapie vormt de basis van onze behandelingen. Klachten of problemen worden benaderd vanuit een totaalbeeld van uw trouwe viervoeter, zowel op fysiek als mentaal/emotioneel niveau. Het kan dus zo zijn dat de klachten op een specifieke locatie eigenlijk gerelateerd zijn aan een verstoring op een heel andere locatie.

 

We gaan de hond manipuleren met duimen, vingers en handpalmen, waarmee zonder gebruik van enig instrument, druk wordt uitgeoefend op het lichaam. Zo kunnen we de gestagneerde energiestroom revitaliseren: waar spanning zit, treedt ontspanning op en de zwakke zones worden gestimuleerd.  Door de aanwezige lichaamsenergie in balans te brengen wordt de zelfgenezende kracht van het lichaam geactiveerd.

Gevolg: ziektesymptomen op lichamelijk en emotioneel gebied verdwijnen gedeeltelijk of volledig en de hond  ervaart een verhoogd gevoel van welzijn in lichaam en geest

Behandelingen

  • Ontspannende basisbehandeling Shiatsu

Bij deze massage behandelen we de rug, heupen, achterpoten , schouders, halsaanzet, voorpoten, hals en hoofd, oren, tenen en staart. Het is een zachte en effectieve behandeling die het zelf genezend vermogen van de hond stimuleert.

Honden die regelmatig worden behandeld met shiatsu voelen zich beter in hun vel, hebben meer zelfvertrouwen en hun immuunsysteem wordt versterkt.

Eigenaars die zelf al shiatsu mochten ervaren, begrijpen waarom hun trouwe viervoeter dit zo heerlijk vindt.

Prijs: 65 euro

  • Structurele shiatsu behandeling

Ouderdom, stress, fysiek of emotioneel trauma,…maakt dat het bindweefsel dat rond spieren, organen, bloedvaten en botten zit, gespannen raakt en bijgevolg korter en dikker wordt.

Hierdoor kan het hondenlichaam een aantal klachten ontwikkelen zoals ongelijke gang, chronische pijn, vermoeidheid, spier- en gewrichtsklachten,….

Door structurele shiatsu toe te passen  kunnen we het bindweefsel op een heel zachte manier weer losmaken zodat het  terug in zijn originele en structurele vorm kan komen. Hierdoor krijgen we een betere doorstroming van energie en verminderen of verdwijnen de klachten. Structurele shiatsu kunnen we dus best omschrijven als  een vorm van zacht diep lichaamswerk waarbij we het bindweefsel losmaken.

Prijs: 65 euro

  • Cranio – sacrale behandeling

Wanneer een hondenlichaam de spanning niet meer kan loslaten kunnen er zowel acute als chronische klachten ontstaan en dit zowel fysiek als emotioneel. Denk hierbij aan klachten zoals artritis, artrose, reuma, rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, algemene stijfheid, neurotisch gedrag, spijsverteringsproblemen,….

Met een cranio-  sacrale behandeling gaan we wat geblokkeerd is in het lichaam weer in beweging brengen en pakken op deze manier de oorzaak van het probleem aan.

Deze subtiele behandelmethode brengt diepe ontspanning en bevordert de doorstroming van de energie in heel het lichaam. 

Bij de meeste honden zie je een paar uren na de behandeling een gevoel van rust en ontspanning optreden.

Prijs: 65 euro

  • Stresspunten behandeling

Stresspunten zijn de bron van pijn in gewrichten zoals schouder, pols, heup, knie, enkel,…en veroorzaken nog andere symptomen zoals oorpijn, duizeligheid, misselijkheid,…Stresspunten verzwakken de spier en verhinderen het volledig uitrekken of langer maken van de spier waarin ze liggen. Wanneer spieren verkorten door een stresspunt hangt dit dus samen met de beweging van de gewrichten waar deze spieren aan vastgehecht zijn. Wanneer men enkel de pijnlijke zone behandeld en niet het overeenkomende stresspunt zal er geen beterschap optreden en zal er op termijn een chronisch pijn patroon ontwikkeld worden.

Met een stresspunten behandeling kunnen de meeste klachten in 5 tot 10 dagen worden geëlimineerd. Ook bij langdurige chronische klachten ziet men na anderhalve maand een aanzienlijke verbetering.

Prijs: 65 euro

Om een beter effect te bekomen, kan de sessie uit een combinatie van de aangeboden therapieën bestaan.

  • Bachbloesem therapie

Bloesemtherapie is een holistische, ondersteunende methode, ontdekt door
Edward Bach, arts , bacterioloog en homeopaat. Bachbloesems behandelen het
hele dier en niet alleen de symptomen. Door ondersteuning met bloesems gaan we het verbroken evenwicht herstellen en brengen het dier weer in balans.

Hierdoor ontstaat er een gunstig effect bij klachten zoals angst, niet alleen kunnen zijn, onrust, onzekerheid, negatieve aandacht vragen, moeite met veranderingen, stress, …

Door middel van kinesiologie gaan we met hond en baasje testen waar de
blokkades zitten en een persoonlijk voor uw hond aangepaste bloesemremedie
samenstelen en klaarmaken.
Anamnese, testen van de hond en persoonlijk preparaat meegegeven in een
gebruikersflesje voldoende voor ruim 2 weken.


Prijs: 65 euro


Indien samen geboekt met een massage wordt een korting van 10% verrekend.

Ter plaatse

De behandeling van uw trouwe viervoeter kan bij ons in de praktijk gebeuren, maar graag komen wij ook ter plaatse. Dit kan in bepaalde gevallen een meerwaarde zijn voor uw viervoetige vriend. Wij rekenen een verplaatsingskost aan van 0,45 euro/km voor het snelste traject vanaf ons correspondentieadres.

Voorzie voor een eerste sessie ruim 1,5 uur. Heeft uw hond op korte tijd meerdere sessies nodig maken wij graag een offerte op maat.

Contacteer mij